Matematik

Lineær funktion

01. september 2008 af RikkeKring (Slettet)

 Beregn forskriften for den lineære funktion f, hvis graf går gennem punkterne (-1,-4) og (4,1).^
Her bruger jeg så en model hvor det bliver til 1 - (-4) / 4 - (-1) = 5/5 = 1 hvilket jo er a i formlen.
b findes ved at sige (-4) - 1 * (-1) = 5

dette bliver så til: f(x)=1x+5 hvis jeg ikke tager helt fejl?
nogle der vil be- eller afkræfte det.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

(-4) - 1 * (-1) = 5

?? Hvad har du gang i her? b indgår ikke som en variabel!


Brugbart svar (0)

Svar #2
01. september 2008 af mathon

f(x) = y = x - 3

du har lidt fortegnsbøvl


Svar #3
01. september 2008 af RikkeKring (Slettet)

 er det ikke sådan b regnes ud?
Mathon: hvordan kan du få den til x - 3


Brugbart svar (0)

Svar #4
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Nemmest er det at sige:

y=ax+b

1=1*4+b <=> -3=b


Svar #5
01. september 2008 af RikkeKring (Slettet)

 hm okay .. forstår det ikke helt, men det passer hvis jeg indtegner grafen. thanks.


Brugbart svar (0)

Svar #6
01. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Skriv hvis du vil have en nærmere forklaring. Matematik kan man ikke bruge til noget, hvis man ikke forstår det.


Skriv et svar til: Lineær funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.