Fysik

Totalrefleksion

01. september 2008 af zenati (Slettet)

I mine bog/noter står således:

Hvis brydningsindekset i stof nr. 1 er større end i stof nr. 2, er brydningsindeks n for overgang mellem de to stoffer større end 1. Hvis det er tilfældet, vil der ske totalrefleksion, dvs. fuldstændig refleksion, når indfaldsvinklen er over den kritiske vinkel:

Sin(1)/sin(b)=n2/n1 < 1 ↔ sin(i) < sin(b) ↔ i < b
Så bliver al lyset reflekteret, fordi sinus til indfaldsvinkler over den kritiske vinkel til og med 90° giver brydningsvinkler på over 90°. 

men hvordan kan den ligning der står skrevet passe, når brøken skal være større end 1?

Gider nogen prøve at forklare mig det/rette hvis der er fejl?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af peter lind

sin(i)/sin(b)=n2/n1 <-> n1sin(i)/n2 =sin(b). Hvis venstre side er større end 1 vil der ikke være nogen brudt vinkel b, der kan opfylde ligningen. Der vil altså ikke være nogen løsning. Grænsen sker ved             n1/sin(i)/n2=1 <-> sin(i) = n2/n1


Skriv et svar til: Totalrefleksion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.