Matematik

Enhedsvektore

01. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Opgaven:

Hvilke tal kan man gange disse vektorer med, så man får enhedsvektorer?

Note:

Der henvises til en tegning af nogle vektorer, men da jeg jo ikke kan vise dem her, skriver jeg bare deres længder. (: Håber det er tilstrækkeligt

Vektorene (AC) = 3, (AB) = √((3^2) + (3^2)) og (d) = 3.

Min udregning:

Det jeg vel så skal, er vel bare at finde ud af hvad jeg skal gange med, så det giver 1 eller hvad? En enhedsvektor er jo altid 1.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af Isomorphician

enhedsvektor til vektor_a = (vektor_a)/(|vektor_a|)


Brugbart svar (1)

Svar #2
01. september 2008 af mathon

du kan altid få en enhedsvektor ved at gange med 1/vektorlængden

ex.
enhedsvektor_e ud fra vektor_a

enhedsvektor_e = (1/|a|)*vektor_a


Svar #3
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

OOokay ! Tak for jeres besvarelser!

BEREGNING:

1)(AC) = længde 2

Så altså.. Jeg har f.eks Vektorene (AC) som har længden 3.

Så jeg siger så bare (1/3)*3 = 1

2)(AB) = længde √((3^2) + (3^2))

(1/√18)*√18 = 1

c) (d) = længde 3

(1/3)*3? = 1
 

Kan det passe ? (:


Svar #4
02. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

vrøvl.. længden af AC = 3 ikke 2


Skriv et svar til: Enhedsvektore

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.