Matematik

Ubestemte integraler

01. september 2008 af Thea15 (Slettet)

Hej

Jeg sidder lige med en opgave jeg ikke kan finde ud af. Håber der er nogen der kan hjælpe mig :)

Opgaven lyder:

Bestem, uden brug af cas: ∫ (1/tanx) dx

Og så er der opgivet et lille vink: Benyt definitionen af tan og anvend substitution.


Brugbart svar (0)

Svar #1
01. september 2008 af mathon

∫cos(x)/sin(x)dx

sæt
u = sin(x) og dermed cos(x)*dx = du


Svar #2
01. september 2008 af Thea15 (Slettet)

Hmm... Jeg kan ikke rigtig komme vidre herfra:

∫(1/tanx)dx=∫(1/(cosx/sinx))dx

u=sinx    du=cosx*dx

∫(1/(cosx/sinx))*dx   =   ∫(1/(cosx/u))*du   =   ∫(1/(cosx/u))*cosx

Hvad skal jeg så gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #3
01. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/129376
 


Svar #4
01. september 2008 af Thea15 (Slettet)

Tak... Så fik jeg vist løst det korrekt :)


Skriv et svar til: Ubestemte integraler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.