Fysik

dosisækvivalentet

02. september 2008 af Izzle (Slettet)

Hej allesammen, ville bare lige spørge om nogen vil tjekke om dette er korrekt :D

Beregn dosisækvivalentet fra

a) alfa stråler med en absoberet dosis på 3,2 mGy

svar 20*3,2= 64

b) beta stråler med en absoberet dosis på 4,7 mGy
svar 1 * 4,7 = 4,7

y-stråler med en absoberet dosis på 2,2 mGy
svar 10*2,2 = 22


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ikke helt korrekt. Du skal lige være opmærksom på, at der står mGy - altså milliGray. Dvs., at 3,2mGy=3,2*10-3Gy, og det er dette tal, du skal gange med 20 for alfa, 1 for beta og 1 for gamma.


Skriv et svar til: dosisækvivalentet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.