Matematik

Division med brøker

02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

Hej, skal lige have divideret nogen brøker og kom i tvivl om reglerne.

Hvis der står 9/8 : 7/3 (/ =brøkstreg, : =divisionstegn)
er det så 9 x 7 og 8 x 3 ? så svaret bliver 63/24 = 21/8 ?

og hvis der så står b/x : x/9 = bx/9x ?

eller hvordan fungerer det ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. september 2008 af juventuz (Slettet)

ikk 21/8. (9*3)/(8*7)=27/56


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. september 2008 af juventuz (Slettet)

(b/x)/(x/9)=9b/x2


Svar #3
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

så det er tæller i første brøk gange nævner i anden brøk og modsat ? er dette så rigtigt ?

b/x : x/9 = b9/x^2


Svar #4
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

tak :D


Brugbart svar (1)

Svar #5
02. september 2008 af mathon

...man

dividerer med en brøk ved at gange med den omvendte brøk

ex.

12 : (8/7) = 12 * (7/8)


Svar #6
02. september 2008 af Larsensk (Slettet)

et nyt lille problem er opstået. hvordan skal jeg trække 2 brøker fra hinanden ? let nok hvis det er to tal, så skal de bare have fælles nævner men hvis det for eksempel er :

3/a - 4b/c

Nogen der kan forklare hvordan man gør ? :$


Skriv et svar til: Division med brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.