Matematik

hjemme opgave

03. september 2008 af -Shelle- (Slettet)

sidder og har lidt problemer med en hjemme opgave.

jeg skal reducere udtrykket a^2:((a^2)^3) o

og så et spørgsmål angående andengradsligninger

vi plejer først og skulle finde d ved formlen b^2-4ac når jeg så får en ligning der hedder

x^2-9=0

skal jeg så bare undlade c. eller skal jeg bruge en hel anden formel?


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Ad 1: Benyt dine potensregneregler til at reducere udtrykket.

Ad 2: Identificer a, b og c i din andengradsligning og benyt herefter den metode, du kender. :)


Brugbart svar (2)

Svar #2
03. september 2008 af allan_sim

#0.

Til første del husker du på potensregnereglerne

Hvad angår andengradsligningen kan du enten løse den med den normale løsningsformel, hvor a=1, b=0 og c=-9, eller du kan rykke rundt i ligningen og anvende kvadratroden.


Brugbart svar (1)

Svar #3
03. september 2008 af mathon

2)

x2- 9 = 0

det er b, du skal udelade

d = 02 - 4ac = - 4ac = -4*1*(-9) = 36 = 62

√(d) = √(62) = 6

x = (-b±√(d))/(2a) = ±6/2 = ±3

hvilket måske ses lettere
af

x2- 32 = (x+3)(x-3) = 0 ved brug af nul-reglen


Skriv et svar til: hjemme opgave

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.