Matematik

forkort en brøk

04. september 2008 af Simss (Slettet)

hej folkens ,

hvordan forkorter jeg brøkerne :

(187)/(315)

og

(385)/(429)


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Find et tal der går op i både tæller og nævner og forkort.


Brugbart svar (0)

Svar #2
04. september 2008 af mathon

(187/315) = (11*17)/(32 *5*7)   og er derfor uforkortelig

(385/429) = (5*7*11)/(3*11*13)   og er derfor uforkortelig


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. september 2008 af mathon

rettelse (forkert tekst)

(385/429) = (5*7*11)/(3*11*13)  og kan derfor forkortes med 11


Skriv et svar til: forkort en brøk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.