Matematik

ulighed

05. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

så jeg på banen igen, har løst følgende ulighed på min lommeregner, den giver x < -17.

selve opgaven er . g(x) > f(x)  .   f ( x ) = 3x + 110    g (x ) -4x-9. Så har jeg selv sagt:

3x + 110 < -4x - 9

3x + 119 < -4x 

119 < -4x -3x

119 < -7x                Nu dividere jeg med et negativt tal så skal ulighedstegnet vendes ikke sandt?: O

-17 > x.

okay, det tal jeg har fået, vil det så sige at for alle værdier hvor x er mindre end 17, så er g(x) > f(x) ?

det er fordi jeg har lige prøvet at indsætte - 16 ind på x's plads og der er g (x ) = 55, og f ( x ) = 62, så der er f (x ) > g ( x ) :/ og det må den jo ikke være ;s .. er der nogen der kan enlighten me.

fra line :)


Brugbart svar (1)

Svar #1
05. september 2008 af mathon

119 < -7x

(119/(-7)) >x

-17>x  eller skrevet

x<-17

-16 er jo heller ikke mindre end -17, hvorfor din "test" falder negativt ud!!!  :-)


Svar #2
05. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ejjjjjj... det var dog utroligt. Mathon, det er ved sådan nogen ting jeg kikser når jge er til eksamen, kan finde ud af alt det svære, så de der små ting fucker jeg totalt op i  TT__TT .. hehe.. men tusind tak for hjælpen igen igen hehe.. Studieportalen... det godt nok nice det her forum når man lige er siddet fast så man ka få et skub i den rigtige retning hehe.. tak igen :) 


Skriv et svar til: ulighed

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.