Matematik

Monotoniforhold.

06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

5104) Figuren viser grafen for f(x)=4x*e^-x, x>0.
Når punktet P0 (x0,f(x0)) projiceres på koordinatakserne opstår et rektangel; se figuren. Opskriv en forskrift for funktionen A(x), der angiver rektanglets areal som funktion af x.

Vis, under anvendelse af A'(x), at rektanglets areal har et lokalt ekstremum for x = 2. Undersøg ved hjælp af cas, om det også er globalt ekstremum.

Figuren ser således ud: http://www.fluii.dk/pic/FluiiDK-1930.jpg


En som vil hjælpe med denne opgave. Er meget lost. Tak!


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af Isomorphician

A(x) = x*f(x)

Se om A'(x) = 0 giver x = 2 som løsning.


Svar #2
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Kan du give lidt mere hints?
Forstår ikke hvad du mener?
Det er vel ikke det eneste jeg skal.. Hm.


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. september 2008 af Isomorphician

Arealet af et rektangel = højde*bredde

Arealet det rektangel med yderpunkt i f(x0):

højden = f(x0)

bredden = x0

Arealet (A(x)) = f(x0)*x0

......

A'(x) viser hældningskoefficienten til tangenten til et givent x på grafen.

Hvis A'(x) = 0 har grafens tangent en vandret hældningskoefficient, og dermed ekstremum.

Find nu det x hvor A'(x) = 0


Svar #4
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Altså forskriften for funktionen A(x), der angiver rektanglets areal som funktion af x,
må vel være A(x)=x*f(x), da vi ved at P0(x0,f(x0)).

Og hvad gør man så for at finde ud af, om rektanglets areal har et lokalt ekstremum for x=2, og om det også er et globalt ekstremum? :)


Svar #5
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Hvordan skiver man det på lommeregneren. Forstår det ikke helt. Sorry!


Svar #6
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

A(x)=x*f(x)   <=>  4x^2*e^-x.
Men hvordan benytter man den på at finde ud af de to sidste dele af opgaven?


Svar #7
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Skal jeg differentiere, eller?
Jeg forstår slet ikke den sidste del.
solve(4x^2*e^-x=0,x) = 0, så den har et ekstremum..
Men hvad så med x=2.. Så giver den jo stadig nul? Vil det så sige, at den er ekstremum i nul?

Og hvad med dette? Undersøg ved hjælp af cas, om det også er globalt ekstremum.
 


Svar #8
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Please en der lige vil hjælpe med resten?!?!?!?!!!


Svar #9
06. september 2008 af bjarkeh (Slettet)

Er der ikke nok en der vil hjælpe?
Er virkeligvirkelig lost, og har virkelig brug for forståelsen af denne opgave.
På forhånd tak!


Brugbart svar (0)

Svar #10
06. september 2008 af Isomorphician

Du kan indsætte 2 i A'(x) og se om det giver 0.

Giver det 0, har grafen for A(x) lokalt (måske globalt) ekstremum i x = 2.

Jeg kender ikke til CAS, så det må du høre en anden om.


Skriv et svar til: Monotoniforhold.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.