Fysik

Watt!!

06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Hjælp: Beregm 40 W-pæres forbrug af elektrisk energi på 2 timer..

Hvad skal jeg gøre?


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

P=E/t ⇔E=P*t=40W*2*60*60=288*10^3 J


Svar #2
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Mange tak (:


Svar #3
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

hvad koster det at have pæren tændt i to timer om dagen i 200 dage?


Brugbart svar (0)

Svar #4
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

E=P*t=40W*(2*60*60*200)s=57.6*10^6 J

1kwh=3.6*10^6 J

(57.6*10^6 J)/(3.6*10^6 J)=16 kWh

1kWh koster 1.25 (?)

16 kWh*1.25=20kr

 

Forstår du, hvordan jeg udregner det?


Svar #5
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Ja, jeg forstår det hele :). Vidste bare ikke man skulle regne så meget ud, for at få resultatet.

Hvordan ved du hvad 1 kWh er?

I næste opgave er pæren 11 w, Der skal jeg så bare gøre det samme igen, bare med 11 W ikke?


Brugbart svar (0)

Svar #6
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

1kWh=1000W(da kilo står for 1000)*3600s(da timer er 60*60)=3.6*10^6 J


Brugbart svar (0)

Svar #7
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

#5 jo brug 11W istedet for 40W :-)


Svar #8
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Forresten når jeg indtaster f.ek.s 40 w* (2*60*60*200) s får jeg det til: 57600000 .. hvordan gør du det til det andet resultat?


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

#8 Prøv at taste 57.6*106 ind på lommeregneren....
 

57600000=57.6*106

I fysik bruger man potenser. lærer du senere hen. hvad nu, hvis du skulle skrive 100000000000000000000000... i en prøve som resultat? Det viulle både være besværligt samt svært for retteren at læse, om det er korrekt. Derfor min måde at skrive store tal på.


Svar #10
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Ja, det kan jeg godt se. Både nemmere og bedre. Men hvordan omregner du 57600000 til 57,6*10 i 6


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. september 2008 af juventuz (Slettet)

106 er en million. så dividere med en million. så får jeg 57.6. Derefter ganger jeg med 106 :-)


Svar #12
06. september 2008 af Vandmelonen (Slettet)

Aaah, smart! Tusinde millioner tak for hjælpen, det er jeg meget glad for :D Fortsat god weekend!


Skriv et svar til: Watt!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.