Matematik

Mathcad 2.gradslingning, toppunkter

07. september 2008 af Dvj (Slettet)

Jeg har ligningen:

y = -2x2 + 8x + 5

så ved vi at a =-2, b =8, c = 5, hvor vi så skal udregne diskriminanten ved hjælp af formlen:

d = b2 – 4ac

hvor vi indsætter vores resultater, så det bliver:
 

d = 82-4 * -2 * 5 = 104

Hvor vi så skal udregne vores toppunkter, som bliver:

x = - (8 / (2*-2)  = 2

y = - (104 / (4*-2) = 13

Nu kan vi se hvad vores toppunkter er, og det er (2 ; 13)
 

Hvordan laver man sådan en opgave i MathCad, nu har jeg lavet den i hånden, men er blevet bedt om at lave det i MathCad for at få tegnet parablen, men jeg kan ikke rigtig finde ud af MathCad,?


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Stuart-abc (Slettet)

Først definerer du din funktion, feks således: f(x)  (shift + colon)  -2x^2 + 8x +5

Derefter går du ind i insert + graph + xy plot

På x-aksen indtastes der x, mens på y-aksen indtastes der f(x), hvorefter grafen vil blive tegnet.


Skriv et svar til: Mathcad 2.gradslingning, toppunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.