Matematik

funk

07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hejsa, jeg har lige en opgave her jeg gerne vil have tjekket :)

Find ligningen for tangenten til funktionen f(x) = √x i x0 = 36

f(x) = √x

f´(x0) = 1/(2√x)

f´(x0) = f(36) = 1/(2√36) = 1/12

f(x0) = f(36) = √36 = 6

y = f(x0) + f´(x0) * (x-x0)

  = f(6) + f´(1/12) * (x-36)

  = 30 + 1/12x

Er det rigtig?

På forhånd tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 Jeg har ikke tjekket dine udregninger, men din fremgangsmåde er korrekt.

Men det er forkert at skrive

"y = f(x0) + f´(x0) * (x-x0)

= f(6) + f´(1/12) * (x-36)

= 30 + 1/12x"

fordi f(36) = 6 og f'(36) =1/12

Så du skal skrive

y = f(x0) + f´(x0) * (x-x0)

= f(36) + f´(36) * (x-36)

=  6+ 1/12(x-36)

....


Svar #2
07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

okay, men jeg tænkte på resultatet er det rigtig 36 + 1/12x ? 


Brugbart svar (0)

Svar #3
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 nej


Svar #4
07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

Hvad bliver det så?


Brugbart svar (0)

Svar #5
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 y = 6+ 1/12(x-36) = ??


Svar #6
07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

216+1/12x


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. september 2008 af Mandelbrot (Slettet)

 y = 6+ 1/12(x-36) = (1/12) · x + 3


Svar #8
07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

er resultatet sp 1/12x + 3 men hvorfor +3


Brugbart svar (0)

Svar #9
07. september 2008 af mathon

y = f(xo)  +  f´(xo) * (x-xo)

y = 6 + (1/12)(x - 36)

y = 6 + (1/12)x - 3

y = (1/12)x + 3


Brugbart svar (0)

Svar #10
07. september 2008 af mathon

f '(xo) = 1/(2√(xo))

f '(36) = 1/(2√(36)) = 1/(2*6) = 1/12


Svar #11
07. september 2008 af sukkertrold-xD (Slettet)

mange tak


Brugbart svar (0)

Svar #12
07. september 2008 af mathon

jævnfør #1
i
https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566201


Skriv et svar til: funk

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.