Matematik

nogle matematik opgaver

04. oktober 2004 af Englebassen (Slettet)
1) Bestem samtlige løsninger til ligningen

x^5 - 10100x^3 + 10^6x

aner ikke hvordan man skal gribe dette her stykke an...?


2)En funktion f er bestemt ved
f(x)=0,12x^2- 0,01x^3

Grafen for f har netop 2 tangenter med hældningskoeficient 0,45.
Beregn koordinatsættet til røringspuntet for hver af tangenterne, og bestem ligning forhver af tangenterne

nogle der kan hjælpe med hvordan jeg skal gribe det an er ret lost...

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. oktober 2004 af riquelme (Slettet)

1) en ligning indeholder som regel et lighedstegn...

2) Find f'(x) og sæt denne lig 0.45. De løsninger du finder er x-koordinaterne til de punkter du søger...

Brugbart svar (0)

Svar #2
04. oktober 2004 af Samuel (Slettet)

"1) Bestem samtlige løsninger til ligningen

x^5 - 10100x^3 + 10^6x "

Det er IKKE en ligning. Skal der stå "x^5 - 10100x^3 + 10^6x = 0" ??

Hvis det skulle være tilfældet, skal du blot løse for x - som du fx gør ved løsning af andengradsligninger.

Ex. Du kan bruge intersect, solve, zero på TI-XX...

Husk at argumentere for antallet af fude løsninger (at der fx max kan være tre løsninger til en tredjegradsligning)..

2) Løs f'(x)=0,45. Du bør nu have to løsninger. Udregn funktionsværdierne (fx) for hver af disse, herved har du x- hhv. y-værdier. Bingo.

Brugbart svar (0)

Svar #3
04. oktober 2004 af -1^(1/2) (Slettet)

Er grafen umulig: brug ZOOM 0

Brugbart svar (0)

Svar #4
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

1) hvis vi går ud fra at det skal være =0, så kan du da ikke løse sen som en andengradsligning umiddelbart! Men du får:
x(X^4-10100x^2+10^6)=0 <=>
x=0 v x^4-10100x^2+10^6=0
den sidste ligning er så enskjult andengradsligning-

Svar #5
04. oktober 2004 af Englebassen (Slettet)

tak skal i have og jo jeg havde glemt at skrive lighedstegnet på... prøver lige at se om jeg kan finde ud af det...
du skriver #2 at jeg skal argumentere for at der er 3 løsninger i en 3. gradsligning. men hvordan er det så man løser sadan en...?

Brugbart svar (0)

Svar #6
04. oktober 2004 af frodo (Slettet)

#5: det er IKKE en tredjegradsligning... En femtegtradsligning. Men bare følg #4

Svar #7
05. oktober 2004 af Englebassen (Slettet)

Har kigget lidt på det og har nogle spørgsmål...

1) Bestem samtlige løsninger til ligningen

X^5- 10100x^3 + 10^6x = 0
X(x^4 – 10100x^2+ 10^6)= 0


#6 den sidste udregning du laver kan jeg ikke helt forstå, hvad gør du der, og kan ikke se den skjulte 2- gradsligning…! Hvor er den?
Vil du ikke forklare det…



2) en funktion f er bestemt ved

f(x)= 0,12x^2- 0,01x^3
f´(x)=2 0,12x- 30,01^3-1
=0,24x – 0,03x^2
=0,24x – 0,03x^2=0,45
=-0,03x^2+0,24x-0,45=0

dette er en 2-gradsligning
udregner først d
d=b^2-4ac
d=0,24^2- 4(-0,03) (-0,45)
d=0,1116
da d 0 findes 2 løsninger

x1=0,0086 og x2= -0,0014

er dette rigtigt?
Hvordan udregner jeg funktionsværdierne?

Skriv et svar til: nogle matematik opgaver

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.