Musik

Eksponentielt voksende funktion

08. september 2008 af jakobhove (Slettet)

Goddag.

Jeg sidder her med en opgave der lyder som følgende:

"Om en eksponentiel voksende funktion f(x) oplyses det, at f(2) = 1, og f(4) = 9.

Bestem en forskrift for f(x)"

Jeg ved jo, at for en eksponentielt voksende funktion, gælder ligningen: f(x) =e^x.

men.. jeg er stuck herfra :) nogen der kan hjælpe?

På forhånd tak :)

/Jakob


Svar #1
08. september 2008 af jakobhove (Slettet)

ja det skulle jo så have været under matematik, jeg undskylder!


Brugbart svar (2)

Svar #2
14. september 2008 af mathon

f(x) = y = b*ax

indsæt punktkoordinaterne to gange - hvert punkt for sig -

og divider de fremkomne ligninger

isoler a


Brugbart svar (2)

Svar #3
22. september 2011 af pgs (Slettet)

Kan man ikke bruge formlen: a = x2-x1 (de rod af) y2/y1 ?

Så det er a= 2 (rod af) 9 ??

Og herefter vælge et af punkterne f.eks. F(2) = 1 og sætte det ind i formlen sammen med den nu kendte a-værdi?

1 = b * 3^2

og så isolere b?

 


Skriv et svar til: Eksponentielt voksende funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.