Matematik

Kort spørgsmål

08. september 2008 af kim19 (Slettet)

Hej, jeg har bare et kort spørgsmål hvordan kommer jeg fra dette 5x^2(x2 - 4x + 3) til 5x^2(x-1)(x-3) = 0

og så bliver resultatet x=3 v x=1 v x=0
 

Det jeg ikke forstår er som sagt hvad der er sket fra dette 5x^2(x2 - 4x + 3) til 5x^2(x-1)(x-3) = 0
 

En der kan skærer det ud i pap for mig, vil rigtig godt forstå det. Tak


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

(x-1)(x-3)

(a+b)(c+d) = a*c + a*d + b*c + c*d


Brugbart svar (0)

Svar #2
08. september 2008 af Kristoffer Fage (Slettet)

*

x*x + x*-3 + (-1*x) + (-1*-3) = x^2 - 3x - x +3 = x2-4x+3


Brugbart svar (0)

Svar #3
08. september 2008 af ibibib (Slettet)

Der gælder generelt for andengradspolynomier at

ax²+bx+c = a(x-x1)(x-x2), hvor x1 og x2 er rødderne.


Svar #4
08. september 2008 af kim19 (Slettet)


selvfølgelig tak


Skriv et svar til: Kort spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.