Matematik

Bestem tallene a og b

09. september 2008 af Cumano (Slettet)

Hej nogen der kan hjælpe mig med denne lille opgave. :) Tror lige det er noget jeg ha repeteret:P

En funktion f er bestemt ved f(x)= b*ax

Bestem tallene a og b, når der oplyses, af f(2)=3 og f(5)=24


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af mathon

24 = b*a5
3 = b*a2
ligningerne divideres
hvoraf

8  = 23 = a3
 


Svar #2
09. september 2008 af Cumano (Slettet)

Hmm, jeg er ikke  hel med:/ hvor kommer 2^3 fra ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af ukendten551 (Slettet)

fordi når du siger at   a^5 / a^2, er det det samme som    a^(5-2) = a^3 . det er en generel potensregneregel.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af mathon

23 = a3 , hvoraf

a = 2

f(x)= b*2x ....


Skriv et svar til: Bestem tallene a og b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.