Matematik

bestem koordinatsættet

09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Hey, kan nogen hjælpe mig at:

bestemme koordinatsættet til hvert af slæringspunkterne mellem graferne f og g

f(x)=-2xi anden -0,5x-3

g(x)=4,2x-5


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af Isomorphician

f(x) = g(x)


Svar #2
09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

 
 


 


Svar #3
09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

jeg har fundet frem til -2xianden-4,7x+2 og så regnet diskriminaten, er det rigtigt? og hvordan gør jeg så
 



 


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af Isomorphician

2x^2 - 4,7x + 2 = 0 løser du som du normalt ville løse en andengradsligning. Løsningerne er x-værdierne til skæringspunkterne.

y-værdierne kan du finde ved at indsætte x-værdierne i en af de oprindelige funktioner.


Svar #5
09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Ja nu har jeg fundet y-værdierne til at være (-84) (21,21) (-24,81) (8,36) men hvordan bestemmer jeg så kordinatsættet til hvert skæringspunkt?

diskriminaterne fik jeg til 6,24 og 3,18


Brugbart svar (0)

Svar #6
10. september 2008 af Isomorphician

Løs 2x^2 - 4,7x + 2 = 0

De x-værdier du får er førstekoordinaterne i de to skæringspunkter du skal finde:

SP1(x1, ?)

SP2(x2, ?)

y-værdierne er funktionsværdierne til skæringspunkterne. Det kan derfor være ligemeget om du finder

f(x1) eller g(x1) som y-værdi, da f(x) jo er lig med g(x).

Den eneste andengradsligning du skal løse er den jeg har skrevet øverst, da det er løsning til ligningen:

f(x) = g(x)


Brugbart svar (0)

Svar #7
07. maj 2013 af madden13 (Slettet)

Jeg sætter de to grafer lig hinanden for at finde x
f(x)=g(x)

"solve" (√x=0,5x,x)

x=0 og x=4

y-værdierne kan nu beregnes ved at indsætte x-værdierne i f(x)
f(0)=√0=0
f(4)=√4=2

Koordinatsættet til hvert af skæringspunkterne mellem f og g er således (0,0)  og (4,2)
 

(det er godt nok andre tal, men samme fremgangsmåde)


Skriv et svar til: bestem koordinatsættet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.