Matematik

regneforskrift

09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Hey, hvordan bestemmer jeg en regneforskrift af formen f(x)=ax+b, hvor f(x) betegner antallet af flyvninger i år efter 2000?

Jeg har disse oplysninger at i år 2010 var det 11,9 mill. flyvninger og i år 2020 vil det være 15,8 mill flyvninger.


Brugbart svar (0)

Svar #1
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

f(0)=11.9 f(10)=15.8


Brugbart svar (0)

Svar #2
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

self:

f(0)=11.9*106       f(10)=15.8*106


Brugbart svar (0)

Svar #3
09. september 2008 af peter lind

Sæt de givne værdier ind i ligningen. Det giver

f(10)=10a+b=11,9 mill.

f(20) =20a+b=15,8 mill.


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

AHHHH! så ikke, at der stod år efter 2000. Så hedder det:

f(10)=11.9*106 f(20)=15.8*106


Svar #5
09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

jeg forstår det ikke helt, kan du forklare det, og det ser ikke ud som en forskrift ax+b, eller hvor er x?


Svar #6
09. september 2008 af Lærmatematik (Slettet)

Skal jeg forstå det som at f(10) står for år 2010 og 11,9 for flyvninger i år 2010 men hvor bliver x og hvor kommer 10i6 fra?


Brugbart svar (0)

Svar #7
09. september 2008 af juventuz (Slettet)

du finder a og indsætter det i ax+b

a=(y2-y1)/(x2-x1)=....


Skriv et svar til: regneforskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.