Matematik

Binomialfordeling

10. september 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Af et vareparti, hvoraf 5% er defekte, udtages 40 enheder til kontrol.

Lad X betegne antal defekte enheder i stikprøven.

X ~ b (n, p) 

Jeg vil uden at have forstået opgaven helt, skyde på X ~ b (40, ?)

? vil jeg have til 1/2, 2 eller 0,02 men resultatet tror jeg ikke passer ..

Nogle der kan hjælpe ? - tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af peter lind

p er 5%=0,05


Svar #2
10. september 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Okay tusind tak ..

Hva så, hvis jeg skal finde ud af, hvilken x-værdi der har den største sandsynlighed ??


Svar #3
10. september 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

...OG ...

Hvis jeg skal bestemme sandsynligheden for mindst 34 ikke-defekte enheder ?

Det er bare så dejligt hvis i kan hjælpe :)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. september 2008 af peter lind

#2 Middelværdien er 0,05*40=2. Da det er et helt tal vil det være det mest sandsynlige udfald.

#3Hvis der skal være mindst 34 ikke defekte må der højst være 6 defekte så det er P{X=0}+P{X=1}+P{X=2}+P{X=3}+P{X=4}+P{X=5}+P{X=6}


Svar #5
11. september 2008 af Hejhejhhx (Slettet)

Okat tak :)


Skriv et svar til: Binomialfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.