Matematik

Bestem en ligning.

10. september 2008 af ThomsH (Slettet)

Hej.


Jeg sidder her med min hjemmeopgave, og kan ikke finde en løsning på en af opgaverne.

Opgaven lyder: Bestem en ligning for den linje m, som går gennem punkterne P(2,-3), og som er paralll med linjen l med ligningen y=4x+1.

Hvis du/I vil skrive en forklaring med til den, eller hvordan jeg kan regne den ud. Så ville jeg blive meget glad.

Mvh.

Thomas


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. september 2008 af Danielras (Slettet)

Parallelle linier har samme hældning. Dvs. at du skal bestemme ligningen for den linje som går igennem P(2,-3) og har hældningen a=4. Kan du nu løse den?


Brugbart svar (0)

Svar #2
10. september 2008 af juventuz (Slettet)

y=ax+b

Da den er parallel med linjen y=4x+1 har de samme a-værdi

y=4x+b

med indsat p(2,-3)

-3=4*2+b=8+b

b=-11

y=4x-11


Skriv et svar til: Bestem en ligning.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.