Matematik

Hjælp vedr. isolering/ reducering??

11. september 2008 af 1g (Slettet)

a^2 = 2,25*b^2 - b^2  <--->   a^2 = 1,25*b

kan det reduceres sådan??


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af Jerslev (Slettet)

#0: Hvad er opgaven? At isolere a?


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af mathon

JA


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af mathon

a2 = 1,25b2 - skal det være, så NEJ i #1
 


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. september 2008 af mathon

nej i #2

det går sgu godt :-)


Svar #5
11. september 2008 af 1g (Slettet)

Nu kommer jeg i tvivl..

altså her er hele min beregning, og det er a som skal isoleres.

c=1,5b

a^2+b^2=(1,5b)^2

a^2+b^2=2,25*b^2

a^2=2,25*b^2-b^2

a^2=1,25*b

a=(rod 1,25) * b

roden tages kun af 1,25, ikke af b.  --> er det rigtigt sådan??


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. september 2008 af mathon

c = 1,5b

a2+b2 = (1,5b)2

a2 + b2 = 2,25b2

a2 = 2,25*b2 - b2

a2 = 1,25*b2

a = ±√(1,25)b


Skriv et svar til: Hjælp vedr. isolering/ reducering??

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.