Matematik

ligebenet trekant

11. september 2008 af Kimmien (Slettet)

6.3 en ligebenet trekant skal have arealet 5, og vinklerne ved grundelinjen er 72°. Bestem sidelængderne i trekanten.

Her skal man jo bruge T=1/2*a*b*sin(c)

hvor a og b er lige med hinanden, så det kommer til at hedde T=1/2*b^2*sin(c)

og dne sidste vinkel er 36.

men det kommer jo an på hviklen vinkel man kalder c, det burde jo være en af de 2 vinkler som er 72. da c er hyptenusen, eller er jeg helt galt på den ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
11. september 2008 af ibibib (Slettet)

Ja, du er helt galt på den :)

Der er kun en hypotenuse i en retvinklet trekant.

Du er måske ikke helt galt på den alligevel, da dit forslag er korrekt, løs ligningen

5 = ½·b2·sin(36)


Brugbart svar (0)

Svar #2
11. september 2008 af mathon

det under alle omstændigheder topvinklen, som er 36°

uanset hvilket bogstav du måtte foretrække


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. september 2008 af mathon

det under   --->   det er under


Skriv et svar til: ligebenet trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.