Matematik

Hjælp til mat, diff. regning

05. oktober 2004 af **Hellagood** (Slettet)
Okay jeg har prøvet at regne nogle af disse opgaver men er ikke helt sikker på de er rigtige..

1) Find f''(x) til f(x) = (2x-1)/(4-x) denne har jeg fået til (18x+72)/(-x^2-8x-16)^2

2) Find f''(x) til f(x) = (1/x^2) + 7 denne har jeg fået til(6x^4)/(x^8)

3) Find f''(x) til f(x) = (x-2)/(x^5) jeg har fundet f'(x) til (x^5-(x+2)*5x^4))/(x^10) men jeg er ret sikker på den er forkert og ud over det kan jeg ikke finde ud af at differentiere f'(x)..

4)Her er jeg altså også helt lost jeg skal differentiere f(x) = 4x(2-3x)^3 jeg ved godt jeg skal differentiere den som en sammensat funktion men jeg kan ikke lige se hvad der skulle være den ydre og hvad der skulle være den indre.

5) Igen skal f(x) = ((5/2x)+2)^2 igen differentieres igen ved jeg godt den skal differentieres som en sammensat funktion men det går helt galt når jeg prøver..

6) n(t) = 100 + 2t + o,4t^2 denne skal differentieres jeg har fået den til f'(x) = 2,8t - er det helt skævt..?

Ved godt dette er ret meget men håber der er nogle kloge mennesker derude..!

Brugbart svar (0)

Svar #1
05. oktober 2004 af M18 (Slettet)

Her er de resultater jeg får når jeg regner dem igennem:
1) ((2x-1)/(4-x))´ =
(2*(4-x)-(2x-1)*-1)/(4-x)^2 = 9/(4-x)^2

2)(x^-2 + 7)``= (-2x^-3)´ = 6x^-4

3)((x-2)/(x^5))´´ = ((-4x^5-10)/x^7)´ = (5x^11 + 70x^6)/x^9

4)Her har du en funktion gange med en sammensat funktion:
(4x(2-3x)^3)` = (-36x(2-3x)^2 + (2-3x)^3 * 4) / (2-3x)^5

5)Igen sammensat funktion. Den yderste er noget opløftet i anden og den inderste funktion er det funktion inde i parentes:
(((5/2x)+2)^2)` = ((5/x)+4)*(-20x^-2) så skal du bare gange ind i parentesen.

6)ja! det bliver:
(100+2t+0,4t^2)´ = 2+0,8t

Jeg ville råde dig til at kigge din formelsamling igennem for regler for difrentialregning for du har vist ikke helt styr på det.
mvh.

Brugbart svar (0)

Svar #2
05. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Jeg får:

1) 14/(4 - x)^3
2) Samme som #1
3) 20·(x - 3)/x^7
4) 144·(1 - 3·x)·(3·x - 2)

Brugbart svar (0)

Svar #3
05. oktober 2004 af M18 (Slettet)

Obs havde glemt at difrentiere den to gange..
Nu får jeg 1) 13(4-x9^-3 hvorfor får du den til opløftet i 3??
3) (-8x^11-30x10)/x^9
4)den får jeg stadig til den som jeg havde fået først..

Brugbart svar (0)

Svar #4
05. oktober 2004 af M18 (Slettet)

3) (-8x^11-30x^10)/x^9

Brugbart svar (0)

Svar #5
05. oktober 2004 af michael.padowan.dk (Slettet)

Ved det ikke, har brugt Derive (har glemt hvordan man gør).

Skriv et svar til: Hjælp til mat, diff. regning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.