Matematik

tangent

13. september 2008 af Cowparade (Slettet)

hej..

nu har jeg brugt noget tid på denne opgave, men er helt tom..  håber i kan hjælpe :)

opg 389:

Afgør uden brug af cas, om linien med ligningen y=(1/5)x+(3/5) er tangent til kurven med ligningen y=lnx


Brugbart svar (0)

Svar #1
13. september 2008 af mathon

f '(xo) = 1/xo = (1/5)

indsæt i tangentligningen

y - yo = f '(xo)(x-xo)

og kanstater, hvad det "fører" til


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. september 2008 af ibibib (Slettet)

Da differentialkvotienten er lig med tangentens hældning, kan du bestemme et eventuelt røringspunkt ved at løse ligningen 1/5 = 1/x.


Svar #3
13. september 2008 af Cowparade (Slettet)

ej undskyld... men jeg forstår det stadig ikke helt...


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. september 2008 af mathon

hvis  y = (1/5)x+(3/5) skal være tangent skal

f '(xo) = 1/xo = (1/5), dvs. xo = 5, hvilket indsat i

tangentligningen giver
y - ln(xo) = (1/5)(x-5)

y - ln(5) = (1/5)x -1

y = (1/5)x + (ln(5)-1)

og da ln(5)-1 ≠ (3/5), så ...........


Svar #5
15. september 2008 af Cowparade (Slettet)

tusind tak :) du er en guttermand :D


Skriv et svar til: tangent

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.