Matematik

Længden af a og b samt areal

14. september 2008 af MissHiwatari (Slettet)

"I en retvinklet trekant ABC, hvor C = 90 grader, gælder der om de tre sidelængder, at
c = 41 og a + b = 49. Bestem ud fra disse oplysninger trekantens areal samt længderne a og b."

Hvordan gør man det her? Jeg har regnet mig frem til at a = 40 og b = 9, men det gjorde jeg bare ved at trykke vilkårlige tal ind på lommeregneren, og det kan jeg jo ikke så godt skrive i min afleveringsopgave.


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. september 2008 af ibibib (Slettet)

a+b=49 <=> a=49-b.

a2+b2=c2 <=>

(49-b)2+b2=412


Svar #2
14. september 2008 af MissHiwatari (Slettet)

Men det viser jo ikke hvad hhv. a og b er. Jeg har brug for konkrete tal.


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af ibibib (Slettet)

Men hvis du nu regner videre på ligningen...


Skriv et svar til: Længden af a og b samt areal

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.