Matematik

Reduktion af bogstavudtryk

14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

___2___ + ___2__ - ___4__

ab - b2    a2 + ab    a2-b2

Hvordan ville i reducere den?

Gerne med mellemregninger :)
 


Brugbart svar (0)

Svar #1
14. september 2008 af mathon

1. nævner: sæt b uden for en parentes

2. nævner: sæt a uden for en parentes

3. nævner: omskriv til (a-b)(a+b)


Svar #2
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

tak (:

så får jeg:

2                    2                 4

_____   +   ______  -   ______

b(a-b)             a(a+b)     (a+b)(a-b)

Hvordan kommer jeg så videre ?

Skal jeg give dem fællesnævneren (a+b)(a-b) ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
14. september 2008 af mathon

forlæng de to første brøker så de får

fællesnævneren (a-b)(a+b)


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. september 2008 af mathon

om igen

forlæng alle brøker så de får

fællesnævneren ab(a-b)(a+b)


Svar #5
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Når jeg har forlænget de to brøker, bliver den så:

2a - 2b - 4

________________

(a+b)(a-b)

? :)


Svar #6
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Hvorfor skal de ab også med i fællesnævneren?


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. september 2008 af mathon

alle i nævnerne forekommende faktorer skal med i fællesnævneren

se
http://peecee.dk/upload/view/131081


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Ellers bliver det ikke en fællesnævner :)

a får du fra nævneren i brøk 2, som er = a*(a+b)

b får du fra nævneren i brøk 1, som er = b*(a-b)
 


Svar #9
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Tusinde tak for hjælpen . :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
14. september 2008 af Bruger slettet (Slettet)

Hej fidopige,

Hvilket resultat får du nu?


Svar #11
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

2

______

ab


Svar #12
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Så har jeg en anden opgave:

7

_________

2 2/3 +  1 1/6

2/3 betyder to tredjedele og 1/6 betyder en sjettedel.

Jeg har fået opgaven til at bliver:

504

___________

85

Er det rigtigt?


Svar #13
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

eller vent sludder.

opgaven lyder:

7

__________

14/9 - 3/8

Hvor 14/9 er fjorten niendedele og 3/8 er tre ottendedele.

Der har jeg fået resultatet:

504

____________

85

Er det rigtigt?


Brugbart svar (0)

Svar #14
14. september 2008 af mathon

JA :-)


Brugbart svar (0)

Svar #15
14. september 2008 af mathon

(504/85)   =  5 79/85


Svar #16
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Jeps. :)

Så er der denne opgave:

4 1/7 - 6 3/4

____________

2 2/3 + 1 1/6

Der får jeg resultatet:

-219

______

406

Men synes det lyder som et underligt resultat ? Eller er det rigtigt nok? :)


Brugbart svar (0)

Svar #17
14. september 2008 af mathon

nævneren er forkert


Svar #18
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

hvorfor det ? :)

Har prøvet at regne den efter, får det samme resultat s:


Svar #19
14. september 2008 af fidopigen (Slettet)

Er det rigtige svar:

-219

___________

322


Brugbart svar (0)

Svar #20
14. september 2008 af mathon

#19

JA :-)


Forrige 1 2 Næste

Der er 21 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.