Matematik

Bestem Tallet K

15. september 2008 af cloudo (Slettet)

Bestem det tal k, for hvilket grafen for

f(x) = x2 + 4x + k tangerer x-aksen.

Jeg forstår slet ikke spørgesmålet, hvad mener de med "tangerer x-aksen" og hvordan laver man den.


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af Isomorphician

Når parablen tangerer x-aksen, hvor mange løsninger har andengradsligningen så?

Og hvilken størrelse fortæller om antallet af løsninger til en andengradsligning?


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af mathon

x-aksen  y = 0x+0
er
tangent til cirklen


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af mathon

...hvorfor

f '(xo) = 0 i røringspunktet


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af mathon

f '(xo)  = 2xo + 4  = 0


Svar #5
16. september 2008 af cloudo (Slettet)

 # 3 - 4

hvordan fandt du frem til det?


Svar #6
16. september 2008 af cloudo (Slettet)

solve(0=x2 + 4x + k, k)

k = -x ( x + 4 ) <=>

k = x2 + 4x

Kan det passe?


Svar #7
16. september 2008 af cloudo (Slettet)

solve(0=x2 + 4x + k, k)

k = -x ( x + 4 ) <=>

k = x2 + 4x

Kan det passe?


Skriv et svar til: Bestem Tallet K

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.