Matematik

løsning af ligning igen ;s

15. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

Arrgg kan bare ikk finde ud af at løse de ligninger "uden hjælpemidler."

Her er jeg stødt på en lidt svære ligning

x - (1 / sqrt(x)) = 0

plzz hjælp hvordan løser jeg den punkt for punkt ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Gang med sqrt(x) i alle led.


Brugbart svar (0)

Svar #2
15. september 2008 af mathon

x = 1/√(x), og x>0

som kvadreret

giver

x2 = 1/x


Svar #3
15. september 2008 af marillos_lkd (Slettet)

arrg det forstår jeg ikk?

vis mig hvordan man ganger med sqrt(x) i hvert led, hvis man ska det ?? ;)


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af Danielras (Slettet)

Benyt metoden i #2 istedet.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af mathon

x2 = 1/x og x>0

x3 = 1

x = 11/3  = 1

kontrolregning:
x - (1 / √(x)) ved indsættelse af x = 1

1 - (1 / √(1))  = 1 - 1/1 = 1 - 1 = 0


Skriv et svar til: løsning af ligning igen ;s

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.