Matematik

Logaritmen ..

15. september 2008 af Mupe (Slettet)

Jeg ska lige hitte ud af hvor dan jeg gør det her så jeg kan komme videre :

Hvordan ville du løse ligningen :

log(3x+6)=-0,3010


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. september 2008 af mathon

log(3x+6) = log(1/2)

3x + 6  = 1/2


Svar #2
15. september 2008 af Mupe (Slettet)

Hvordan kan det være det bliver til 1/2 ?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. september 2008 af mathon

log(1/2) = -0,3010


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

#2 hvad er log(1/2)?


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

Ok. Det blev der vist svaretn på så :-)

og log på begge sider går ud, hvorfor man ender med

3x + 6 = 1/2

som så skal løses mht. x


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. september 2008 af mathon

log(3x+6) = log(1/2)

to størrelser der  har samme logaritme, er identiske


Svar #7
15. september 2008 af Mupe (Slettet)

Måske et dumt spørgsmål

men hvordan kan jeg vide at log(1/2) = -0,3010 ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
15. september 2008 af juventuz (Slettet)

#7 enten er det bare noget man ved. Ellers kan du sige 10-0.3010 som så ca. giver 0.5


Skriv et svar til: Logaritmen ..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.