Matematik

Lignings opgave...

16. september 2008 af nFaurskov (Slettet)

Hmm, jeg magter ikke lige at lave den sidste opgave her. Nogle der kan vise mig hvordan de nskal laves ?

Summen af to tal 70, mens differensen af samme to tal er 44. Bestem de to tal ved ligningsløsning!

Håber nogle kan/vil hjælpe (:


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af peter lind

Kald det ene al x og det andet tal y. Så gælder der

x+y=70

x-y=44

Ligningssystemet løses lettest ved at du adderer henholdsvis subtraherer de to ligninger fra hinanden.


Svar #2
16. september 2008 af nFaurskov (Slettet)

også nogenlunde det jeg var nået til. Så x = 57 og y = 13


Skriv et svar til: Lignings opgave...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.