Matematik

grafen for en funktion

16. september 2008 af 2005xHTP (Slettet)

Grafen for en funktion er en parabel, som skærer koordinatsystemets akser i ()fx
punkterne P(2,0), Q(8,0) og R(0,4).
a) Bestem en forskrift for f(x)

da det er en parabel regner jeg med at det skal lige noget i denne retning f(x) = x^2

men ved ik helt hvad man skal gøre xD

håber i ka hjælpe


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af mathon

y = a(x-2)(x-8)

gennem (0,4)


Svar #2
16. september 2008 af 2005xHTP (Slettet)

jeg vil være glad hvis du kunne forklare det (:


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

eller solve funktionen:

x1=2 x2=8 x3=0 y1=0 y2=0 y3=4

solve(ax1+bx1+c=y1 and ax2+bx2+c=y2 and ax3+bx3+c=y3,x)


Brugbart svar (1)

Svar #4
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

#2

y = a(x-2)(x-8) gennem (0,4)
4=a(0-2)(0-8)

udregn a og indsæt værdien i y=a(x-2)(x-8)


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

i #3 skal det self solves mht. (a,b,c)


Brugbart svar (0)

Svar #6
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

og x skal opløftes i anden :-)


Brugbart svar (0)

Svar #7
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

solve(a*x12 + b*x1 + c=y1 and a*x22 + b*x2 + c=y2 and a*x32 + b*x3 + c=y3, {a, b, c})

a=.25 and b=-2.5 and c=4.


Brugbart svar (1)

Svar #8
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

y = a(x-2)(x-8) gennem (0,4)
4=a(0-2)(0-8)

4=16a a=0.25

y=0.25(x-2)(x-8) = (0.25x-0.5)(x-8) = 0.25x2-2x-0.5x+4 = 0.25x2-2.5x+4


Svar #9
16. september 2008 af 2005xHTP (Slettet)

arh mange tak :D


Skriv et svar til: grafen for en funktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.