Matematik

koordinatsæt til skæring med andenaksen

16. september 2008 af radiatorseng (Slettet)

Hej alle i kloge matematikere.

Er der en der kan hjælpe mig med denne opgave??? Jeg skal finde koordinatsættet/ -sættene, til cirklens skæring med koordinatsystemets 2-akse.

C=(3,-2)          r=5

Jeg kan sagtens løse opgaven på lommeregner, men det er en opgave UDEN hjælpemidler, så hvis du/I har en forklaring :o)

På forhånd tak!!


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af Isomorphician

Hint:

koordinatsystemets andenaksen har ligningen x = 0


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af Isomorphician

cirklens ligning:

(x-x0)^2 + (y-y0)^2 = r^2


Svar #3
16. september 2008 af radiatorseng (Slettet)

Ja, så meget har jeg styr på...

Cirklens ligning får jeg til:

(x-3)2+(y+2)2 = 55

Når jeg så sætter x = 0 får jeg følgende:

-32+y2+22+4y = 52      ⇒      9+y2+4+4y = 25      ⇒      y2+4y = 12


Svar #4
16. september 2008 af radiatorseng (Slettet)

Er der slet ikke nogen der kan forklare mig hvordan jeg regner mig frem til koordinatsættet for skæringen med 2-aksen, UDEN brug af lommeregneren???


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. september 2008 af Isomorphician

y2 + 4y - 12 = 0, løs som ordinær andengradsligning.


Svar #6
16. september 2008 af radiatorseng (Slettet)

Gud ja, det er da rigtigt!!!!! Tusind tak for hjælpen!!


Skriv et svar til: koordinatsæt til skæring med andenaksen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.