Matematik

Vinkelspidser med normalvektorer

16. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

MIN OPGAVE LYDER:

TrekantABC har vinkelspidserne A(-2,1), B(3,5), C(5,-1). Bestem en normalvektor for hver af de linjer, siderne ligger på, og opskriv en ligning for hver af linjerne.

Hvad gør jeg ?? ;S


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af peter lind

En ormalvektor til linien der går gennem punkterne A og B er tværvektoren til vektor AB. Tilsvarende for de andre sider.


Svar #2
16. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Ja, det ved jeg. Det er mere, hvordan jeg beregner det


Brugbart svar (0)

Svar #3
16. september 2008 af peter lind

Hvis n er en normalvektor til en linie A er et kendt punkt på linien, og P er et vilkkårligt punkt på linien gælder der OP = OA+AP "Prikker" du dette med normalvektoren får du OP·n=OA·n +AP·n = OA·n, så liniens ligning er givet ved OP·n=OA·n


Brugbart svar (0)

Svar #4
16. september 2008 af mathon

husk

nedenstående er vektorer

a[a1,a2]  og â[-a2,a1]

med reglen
tværvektor giver
ned <--> op minus top


Skriv et svar til: Vinkelspidser med normalvektorer

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.