Matematik

Differentialregning

16. september 2008 af NybyHansen (Slettet)

I min hjemmeopgave, har jeg fået følgende opgave:

Opgave 5: Bestem differentialkvotienten af funktionen f(x) = 2x3 – 2 x + 3/x + 2x -5

Hvis I kan hjælpe mig med at løse den, og evt. gerne fortælle hvilke regneregler i bruger - så ville det er kanon!

Mange tak.


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

xa=a*xa-1

√x=1/(2*√x)

1/x=-1/x2

a*x=a


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. september 2008 af juventuz (Slettet)

Det hedder sikkert k*x=k men pointen er stadig den samme


Svar #3
17. september 2008 af NybyHansen (Slettet)

Tak. Har jeg forstået det rigtigt, hbis jeg får dette svar? :

f'(x) = 6x2 + 1/(2√x) -3x2


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. september 2008 af juventuz (Slettet)

Nej.

f(x)=2x3 – 2 √x + 3/x + 2x -5
f'(x)=6x2-(1/(√x))-(3/x2)+2


Svar #5
17. september 2008 af NybyHansen (Slettet)

1/x = -(1/x2) ... er det ikke sådan det diffineres?


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af mathon

...jo

og (2√(x)) ' = 2/(2√(x)) = 1/√(x)


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.