Matematik

Haster (:

17. september 2008 af Randii (Slettet)

Hej,

er der nogen som vil hjælpe mig med disse to opgaver? kan bare ikke fatte hvad det går ud på?!

1. 2*(7+3)-4:2+1

2.a^6*a*a^2


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Du skal forkorte udtrykkene.


Svar #2
17. september 2008 af Randii (Slettet)

ja men kan ikke finde ud af at forkorte udtrykkene... vil du ikke forklar' hvordan man gør?


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Eksempel:

2*(3+5)-7 = 2*(8)-7 = 16-7 = 9

Kig i dine potensregler igennem til den anden opgave.


Svar #4
17. september 2008 af Randii (Slettet)

disse 2 opgaver er til imorgen!

vil meget gerne have nogen til at forklar' mig dem ?? (:

ved godt at jeg skal forkorte dem- men det kan jeg ikke finde ud af ):


Svar #5
17. september 2008 af Randii (Slettet)

ok, nu har jeg hvist forstået det

tak!


Brugbart svar (0)

Svar #6
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Skriv dine beregninger, så skal jeg kigge dem efter.


Svar #7
17. september 2008 af Randii (Slettet)


er det så sådan her at man gør (opg1):

'2*(7+3)-4:2+1

'2*10-2+1

'20-3

'=17


Brugbart svar (1)

Svar #8
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

Det er næsten rigtigt. Men du har en lille regnefejl:

2*10-2+1

20-1

Husk at du skal lægge en til - ikke trække en fra.


Svar #9
17. september 2008 af Randii (Slettet)

nååår ok, 1000 tak! (:


Svar #10
17. september 2008 af Randii (Slettet)

så er der opg2.

'a^6*a*a^2
 

'a*6*a*a*a

'=6a^3

er den rigtig? hvis ikke vil nogen så forklar' mig den?(:


Brugbart svar (1)

Svar #11
17. september 2008 af Sherwood (Slettet)

a^6*a*a^2

a^6=a*a*a*a*a*a

a^2=a*a

a^1=a

(a*a*a*a*a*a)*a*(a*a) = a*a*a*a*a*a*a*a*a = a^9

Der gælder reglen: a^b*a^c = a^(b+c) Ved brug af denne slipper du for det tunge arbejde, som jeg lige udførte.


Svar #12
17. september 2008 af Randii (Slettet)

nåår oki tak ska du ha'  (:


Skriv et svar til: Haster (:

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.