Afsætning

Ligninger/funktioner/lineær sammenhæng

17. september 2008 af cheaphopes (Slettet)

Jeg forstår virkelig ikke denne opgave!!

41.)

Det oplyses, at variablen y er propertional med variablen x. Til x-værdien 2,5 svarer y-værdien 4,4.

- Bestem propertionalitetsfaktoren.

-Udregn y, når x = 5,5

Udregn x, når y = 1,5.

Håber på svar hurtigt, men forklar hvad I gør..


Brugbart svar (2)

Svar #1
17. september 2008 af mathon

y/x = k

4,4/2,5 = k = 1,76

dvs.

y = 1,76x


Svar #2
17. september 2008 af cheaphopes (Slettet)

Tak, det fik jeg det også til.. Passer det at spg. 2 er x = 9,68

- Og det sidste spg. er x = 2,64??


Brugbart svar (2)

Svar #3
17. september 2008 af mathon

spg. 2 er y = 9,68

det sidste er forkert


Svar #4
17. september 2008 af cheaphopes (Slettet)

Vil du ikke sige hvordan jeg skal regne den ud så?


Brugbart svar (2)

Svar #5
17. september 2008 af mathon

...ved du nu hvad

y = 1,76*x

og du kender y


Skriv et svar til: Ligninger/funktioner/lineær sammenhæng

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.