Matematik

ophævelse af kvadratrod

19. september 2008 af LiFex (Slettet)

Hej:)

Jeg sidder lige med en irriterende opgave, for jeg kan simpelthen ikke finde ud af hvordan jeg ophæver kvadratrodstegnet så jeg kan løse følgende ligning:

1=2pi*kvadr.(x/9,81)

Kan nogen hjælpe, så siger jeg en milliard million gange tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. september 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

Du skal blot isolere kvardratrodstegnet på den ene side af lighedstegnet og dernæst opløfte til anden potens på begge sider. Dvs.

1 = 2*pr*kvadr(x/9,81)

<=>

1/(2*pi) = kvadr(x/9,81)

<=>

(1/(2*pi))^2 = x/9,81

Er du med på den?

JW ;-)


Svar #2
19. september 2008 af LiFex (Slettet)

Ja, du er for genial! :) Aaaah jeg er totalt glad nu. Det er slet ikke så indviklet.

Tak tak tak tak tak.....tak. tak...osv:)


Brugbart svar (0)

Svar #3
11. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Hvordan kan man ophæve kvadratrod her?

kvadratrod 2*x+3=5

Jeg skal nemlig isoler x i ligningen.. og hvis jeg opløfter i anden, så giver det ikke mening, da jeg ikke får den x værdi som lommeregneren får.


Brugbart svar (0)

Svar #4
11. marts 2015 af Brusebad (Slettet)

#3 der er ingen kvadratrod i dit udtryk.


Brugbart svar (0)

Svar #5
11. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Jo, ligningen er givet ved:

kvadratrod af 2*x+3=5...

så skal x isoleres. Udtrykket 2*x+3 står i kvadratrod.


Brugbart svar (0)

Svar #6
11. marts 2015 af Brusebad (Slettet)

Ok, i såfald sætter du begge sidder i anden potens. Dit udtryk bliver da 2*x+3=52 hvilket er en almindelig førstegradsligning. Nu har du ikke angivet neavuet, men 5= 5 * 5 = 25 hvis du skulle være i tvivl.


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. marts 2015 af Anar2 (Slettet)

Tusind tak.:) 


Skriv et svar til: ophævelse af kvadratrod

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.