Matematik

hmm

19. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

Bestem koordinatsættet til skæringspunktet mlm. linjerne

m: 2x + 3y = 6

n: x- 3y = 3.

jeg har selv fået den til at give x = 3 og y =0, så skæringspunktet er (3,0).. men jeg er meget, meget, meget usikker.. er der nogen der kan confirm/deny?.. og måske hvis det er forkert så vise mig udregningen.

mvh. Line :) 


Brugbart svar (0)

Svar #1
19. september 2008 af Isomorphician

To ligninger med to ubekendte:

m: 2x + 3y = 6

n: x - 3y = 3

n lægges til m:

3x = 9 <=>

x = 3

x indsættes i m:

6 + 3y = 6

y = 0

Linjerne skærer altså hinanden i punktet P(3, 0).

Dine udregner har altså været korrekte.


Brugbart svar (0)

Svar #2
19. september 2008 af bob7003 (Slettet)

(2x + 3y) - (2x - 6y) = 6 - 3

9y = 3

y = 1/3

2x + 3*(1/3) = 6

2x = 6

x =3


Svar #3
19. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hm okay, ja jeg brugte bob7003's metode, men tak for hjælpen begge 2, interessant at se de forskellige måder hvorpå man kan gøre det, nu kan jeg med rolig samvittighed gå videre med næste opgave is tedet for at tænke på om den er forkert eller rigtigt den her :) taktak. 


Brugbart svar (0)

Svar #4
19. september 2008 af bob7003 (Slettet)

Hov læste opgaven forkert...


Svar #5
19. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

ahh ja, det sku rigtigt bob :bb men jeg gjorde bare sådan her;

2x + 3y - (x-3y) = 6-3 også fandt jeg x, dernæst satte jeg x-værdien ind i en af de 2 lignigner og fandt y, det vel o.k? :o 


Svar #6
19. september 2008 af YodawgYowwwwwww (Slettet)

hov nej det sku da forkert det jeg har gjor,t jeg har bare været heldigat finde det rigtige resutlat, jge ska da læg dem til som iso han gør! 


Skriv et svar til: hmm

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.