Matematik

matematik funktioner

20. september 2008 af UrbanDon (Slettet)

hvordan løses : 

f(x)=ln(x^2+ 3)


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. september 2008 af lesodk (Slettet)

hvad skal den løses i forhold til?

Det du har, er bare en eksplicit funktion.


Svar #2
20. september 2008 af UrbanDon (Slettet)

den skal differentieres


Brugbart svar (0)

Svar #3
20. september 2008 af Dedalus (Slettet)

Der er tale om en sammensat funktion.

f(x) = g(h(x))

Reglen for diff af sammensatte funktioner er

f'(x) = h'(x)*g'(t), hvor t = h(x)

Prøv selv der fra


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af mathon

dy/dx = (dy/du)*(du/dx)

sæt
u = x2+ 3 og dermed du/dx = 2x

f(x)  = y = ln(u)

f '(x) = dy/dx  = (dy/du)*(du/dx)  = (ln(u))' * u'  =  (1/u)*u'  = (1/(x2+3))*(2x)  = (2x)/(x2+3)


Skriv et svar til: matematik funktioner

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.