Fysik

henfaald, hjælp..

21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Heej allesammen,
sidder lige med en fys opgave, håber i kan hjælpe.
 

- En luftprøve fra et kælderum indeholder 25 * 10^6  222 Rn-atomer.
                                                                                                 86

222 Rn-atomer henfalder ved a-henfald med en halveringstid på 3,825 døgn.
86

a) beregn antallet af 222 Rn-atomer i luftprøven efter 1 døgn.
                                       86
b) Hvor lang tid skal der gå, før prøven kun indeholder 10% af det oprindelige antal 222 Rn-atomer? 
                                                                                                                                                         86
p.f tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

a) N = N0*(1/2)t/T1/2

Hvor N er antal kerner efter tiden t
N0 er antal start kerner (i dit tilfælde 25*10^6)
T1/2=halveringstiden
t = tiden

Husk at det vil være smartest hvis du regnede halveringstiden og tiden i samme enhed, fx timer.

b) opstil:

0,10*N = N0*(1/2)t/T1/2

Indsæt dine oplysninger, og isoler t.

God fornøjelse :)


Svar #2
21. september 2008 af visuu1 (Slettet)

hvad er t/T1/2 i a) er det 3,825 døgn?


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Nej, det er en brøk:

t er tiden der går.

T1/2 er halveringstiden = 3,825 døgn, men husk at have enhederne i orden.


Skriv et svar til: henfaald, hjælp..

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.