Matematik

Differentialkvotient til 1/(x^2)

21. september 2008 af TjooDk (Slettet)

Hej er lige gået igang med at læse efter at havde holdt et sabbat år; og må siges at have glemt hvordan man differentierer 1/(x2).

Altså f(x)=1/(x2)

f´(x)=?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af Isomorphician

f(x) = 1/x2 <=>

f(x) = x-2.

Hjalp det?


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af mathon

...eller

f(x) = (1/x)*(1/x)

(f*g)' = f ' * g + f * g' , hvor

g = f

hvorfor

(f * f)' = 2f' * f

(1/x * 1/x)' = 2*(-1/x2)*(1/x) = -2/x3


Skriv et svar til: Differentialkvotient til 1/(x^2)

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.