Fysik

idealgasligningen

21. september 2008 af mini_91 (Slettet)

hej:)

har et problem , har fysik rapport for til imorgen og kender slet ikke svaret på dette spørgsmål, nogle der kan give nogle hints

• Giv en teoretisk redegørelse for, hvad temperaturen må forventes at være i en vilkårlig luftmængde, hvor trykket er 0 Pa?


Brugbart svar (0)

Svar #1
21. september 2008 af DON CARLOS (Slettet)

Gay-Lussacs 2. lov:

Hvis p er konstant, er V proportional med T:

V=konstant*T

Og som følger idealgasligningen:

V= ((nR)/p)*T

Hvis trykket er konstant, bliver (nR)/p også konstant.

Se om du kan få noget ud af den :)


Brugbart svar (0)

Svar #2
21. september 2008 af Civilingeniøren (Slettet)

Hvis du indsætter et nul på P's plads i idealgasligningen, hvad får du så?

P*V = nRT

<=>

0 = n R T

Det betyder, at enten er n = 0, R = 0 eller T = 0.

Siger det dig noget?

JW ;-)


Skriv et svar til: idealgasligningen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.