Matematik

forvirring kvadratrod

21. september 2008 af seriøs (Slettet)

Denne opgave har jeg fået hjælp til, men udregningen er ikke som den i bogen?

11^2 – 9^2

Jeg vil indsætte i formlen: (a-b)^2  

jeg er dog blevet vist, at jeg skal bruge nr. 3 kvadratsætning:

(a+b) • (a-b) 

(11+9)(11-9) = (20)(2) = 40
112 - 92 = 121 - 81 = 40
 

Der står i bogen således (men et andet styk)

11^2 - 9^2 = (11 - 9)^2  = (11)^2 +´(9)^2 - 2 • 11 • 9`= 11^2 + 9^2 - 198 = 4

Hvordan kan det være? 


Brugbart svar (3)

Svar #1
21. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Er du seriøst 22 ?


Svar #2
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

øh.. ja.. men hvad har det med det at gøre?

Passer spørgsmålene ik til alderen eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
21. september 2008 af Isomorphician

Er du sikker på der ikke står:

(11-9)2?

....

(11-9)2

Hvis det skrives ud:

(11-9)2 = 112 + 92 - 2*11*9 = 4


Brugbart svar (0)

Svar #4
21. september 2008 af mathon

112 - 92    (11 - 9)2

121 - 81 ≠ 22


Brugbart svar (0)

Svar #5
21. september 2008 af lesodk (Slettet)

a^2-b^2 = (a+b)*(a-b) = (11+9)*(11-9)  = 20*2 = 40


Brugbart svar (0)

Svar #6
21. september 2008 af Daniel TA (Slettet)

Hvorfor vil du bruge kvadratsætninger? Det bruger man normalt når der indgår tal blandet med bogstaver. Du kan bare taste det ind på lommeregneren eller bruge hovedet til at udregne det.

112=121

92=81

121-81=40

Hvis du vil bruge en kvadratsætning, så er det den 3. du skal bruge :)


Brugbart svar (0)

Svar #7
21. september 2008 af mathon

kvadratsætning har intet med kvadratrod at gøre


Svar #8
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

det er opgaven:         a = 11^2 – 9^2

Der står, at jeg skal bruge kvadratsætningerne... det er derfor, at jeg ikke har regnet det ud eller tastet det lommeregneren :)


Svar #9
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

men ok nu forstår jeg, at jeg skal bruge 3. kvadratsætning.. Puha det var da en ordenlig omgang matematik idag... ;)

hvor blev jacob jensen af ...

Tak for hjælpen til resten :)


Brugbart svar (0)

Svar #10
21. september 2008 af klotte (Slettet)

# 9 JJ fik vist svar på tiltale ;- )


Svar #11
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

ja, det kan jeg se ;)


Brugbart svar (0)

Svar #12
21. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

Hvorfor kalder I mig JJ ????? Det lyder homo!!!


Svar #13
21. september 2008 af seriøs (Slettet)

ej... :) haha det var da vildt... troede ikke at du følger med her..

Jamen JJ hvorfor mon? Hvor gammel er du, så kan jeg prøve at forklare :P


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

#13 se dog min profil ,)


Svar #15
22. september 2008 af seriøs (Slettet)

Er du en player... skal burde du vel vide hvorfor JJ :')


Brugbart svar (0)

Svar #16
22. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

#15 At du driller er et godt tegn søde ;)


Svar #17
22. september 2008 af seriøs (Slettet)

... det godt med dig ... jeg skal videre med matematikken :o)


Brugbart svar (0)

Svar #18
22. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

skal jeg hjælpe? Jeg studerer Teoretisk Fysik på AU...


Svar #19
22. september 2008 af seriøs (Slettet)

du lyder klog :) ...jeg tror, at jeg prøver videre selv, men skal nok sige til. Jeg er meget glad for matematik, fysik og kemi, så jeg prøver meget på at forbedre det..


Brugbart svar (0)

Svar #20
22. september 2008 af JacobJensen (Slettet)

En pige, som er glad for naturvidenskab.. Dét kan da kun tænde mig ;)


Forrige 1 2 Næste

Der er 24 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.