Matematik

vektorer!, hjælp...

22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

Hejsa sidder lige med en mat-opgave, som jeg håber i vil hjælpe med ;s

- I et koordinarsystem er to vektorer ->a og ->b bestemt ved:

->a= (  t  )    og ->b= (-t )
         (t+1)                   (t+1)

hvor t er et tal.

a) Bestem for t=2 arealet af det parallellogram, der udsprændes af vektorerne ->a og ->b.

b) Bestem for t = 2 koordinatsætte til projektionen af  ->b på ->a

c) Bestem de værdier af t, for hvilke vinklen mellen vektorerne ->a og ->b er 60 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
22. september 2008 af mathon

det udspændte areal beregnes som den numeriske værdi af vektor_a og vektor_b's determinant


Svar #2
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

altså:

det(->a, ->b) = t*t+1 - t+1*-t


Brugbart svar (0)

Svar #3
22. september 2008 af mathon

|det| = |2t(t+1)|


Brugbart svar (1)

Svar #4
22. september 2008 af janko (Slettet)

se https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=566273


Svar #5
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen hvordan kan a) give 12? det forstår jeg ikke lige :s


Brugbart svar (0)

Svar #6
22. september 2008 af janko (Slettet)

a giver ikke 12!

læs hvad mathon skriver ....


Svar #7
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen er dette hvad a) skal give |det| = |2t(t+1)|  ?


Brugbart svar (0)

Svar #8
22. september 2008 af janko (Slettet)

beklager... det er min fejl.

når du beregner A giver det netop 12!


Svar #9
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

jamen det er det jeg ikke er helt med på, hvordan kan det give 12? ;)


Brugbart svar (1)

Svar #10
22. september 2008 af mathon

se
http://peecee.dk/upload/view/132073


Svar #11
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

mange taaak (:
 

hvad er det for en formel der bliver brugt i c) cos(v) = a.b/(|a|*|b|)
og hvilket tegn er det mellem a og b?


Brugbart svar (1)

Svar #12
22. september 2008 af janko (Slettet)

prøv at se her...

http://peecee.dk/upload/view/132078

/ Ayhan


Svar #13
22. september 2008 af visuu1 (Slettet)

mange tak :)


Brugbart svar (0)

Svar #14
22. september 2008 af janko (Slettet)

:)


Brugbart svar (0)

Svar #15
06. september 2012 af Kazshmir (Slettet)

Argh, det er lidt træls at I uploader sådanne dokumenter, så at man på nuværende tidspunkt ikke kan se, hvad I har skrevet.


Skriv et svar til: vektorer!, hjælp...

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.