Matematik

b/l = 1/2 * l/b

22. september 2008 af Alleh (Slettet)

Hej allesammen.

Jeg har nu siddet og prøvet på at finde ud af hvordan denne opgave skal løses, og jeg kan simpelt hen ikke finde ud af det, også selvom jeg har set andre spørge om det samme og fået et svar.

Opgaven lyder:

b/l = 1/2 * l/b           - b er bredde og l er længde

Vis, at forholdet mellem bredde og længde er 1/√2.

Er der nogen, som har et svar og en regnemetode på hvordan jeg skal løse denne opgave?

Mange tak for på forhånd (:.


Brugbart svar (2)

Svar #1
22. september 2008 af Isomorphician

b/l = 1/2 * l/b

(b/l)/(l/b) = 1/2

b2/l2 = 1/2

b/l = 1/√2


Svar #2
22. september 2008 af Alleh (Slettet)

Jeg glemte at fortælle, at opgaven handler om papir formatten A, og længden og bredden er på et papir, hvis det skulle hjælpe på nogen måde.


Svar #3
22. september 2008 af Alleh (Slettet)

Mange tak Isomorphician for det hurtige svar. Er der en mulighed for at du vil skrive udregningerne også?


Brugbart svar (2)

Svar #4
22. september 2008 af Isomorphician

b/l = 1/2 * l/b

Der divideres med l/b på begge sider:

(b/l)/(l/b) = 1/2

At dividere med en brøk er det samme som at gange med den omvendte brøk, derfor:

b2/l2 = 1/2

Venstresiden omskrives:

(b/l)2 = 1/2

Kvadratroden tages på begge sider:

b/l = (√(1))/(√(2))

b/l = 1/(√2)


Brugbart svar (1)

Svar #5
22. september 2008 af jakobhove (Slettet)

b/L=1/2*1/6

b2/L2 = 1/2

√b2/√L2=√1/√2

b/L=1/√2


Svar #6
22. september 2008 af Alleh (Slettet)

Tusind tak Isomorphician. Nu forstår jeg opgaven. Mange tak fordi du havde tid til at skrive ( og uddybe ) dig om mit lille problem (:


Skriv et svar til: b/l = 1/2 * l/b

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.