Matematik

Trekant

23. september 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Jeg er kørt fast i denne opgave:

En trekant har sidelængderne 1, x og y. Det oplyses, at trekantens omkreds er 10, og at x > y.

Bestem x, når det oplyses, at trekanten er retvinklet.

Når det kan hjælpe mig med at løse din, gerne med noget teori bag.


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

i gennemsnit skal sidelængden være over 3,3

hypotenusen, som er den lægste, må således være over 3,3

1 og y er således kateter og x er hypotenuse

hvoraf

x2 = 12 + y2 = 1+y2

x+y+1 = 10 eller

x+y = 9

Du har således ligningssystemet

x2 - y2 = 1
x+y = 9, x>y>1

til beregning af x og y


Svar #2
23. september 2008 af JeppeHvid (Slettet)

Så er x=1 eller hvad?


Brugbart svar (0)

Svar #3
23. september 2008 af janko (Slettet)

se:

http://peecee.dk/upload/view/132202

/ Ayhan


Brugbart svar (0)

Svar #4
23. september 2008 af mathon

solve(x^2-y^2=1 and x+y=9,{x,y})|y>1 and x>y and x<9


Svar #5
23. september 2008 af JeppeHvid (Slettet)

jeg kan ikk åbne det der men er der en der kan vise mig de sidste udregninger af de mathon viste?


Brugbart svar (0)

Svar #6
24. september 2008 af janko (Slettet)

# 5

det kan jeg ikke forstå..

du kan åbne det som microsoft office..


Skriv et svar til: Trekant

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.