Matematik

Haster !

23. september 2008 af lawittca (Slettet)

Hej jeg sidder her  med en blækregning til i morgen. Jeg mangleer ikke så meget men det jeg mangler kan jeg ikke huske hvordan jeg gør og kan ikke finde noget der hjælper min hukommelse nogle steder.

håber der er nogle der vil tage sig tid til at kigge påå det eller som kan henvise til et sted hvor jeg får de informationer jeg skal bruge?

på fårhånd tak

Lasse

Her kommer opgaverne.

1.

Figuren viser en stumpvinklet trekant med h(c) indtegnet.

a. Bestem størrelsen af ABC, CBC1 og C1CB

b. beregn arealet af ABC

c. Beregn AC1

givne informationer: vinkel A = 20 grader, vinkel C= 25 grader og linje AB= 7 cm

2.

 Figuren viser Trekanten ABC med paralleltransversal PQ.

a. Vis at ABC og APQ er ensvinklede

Det er givet at AP=6,2   PQ=8,7  og  AB=15,6

b. bestem skalafakoren

c. Beregn BC

3.

I en retvinklet trekant ABC ligger punktet D på linjestykket AC og danner der endu en trekant DBC

opgave: beregn afstandene AB, BD og BC

givne informationer:

vinkel A= 16,8 grader, Vinkel D= 21,2 grader og linje AD=4,5 cm. samt C=90 grader


Brugbart svar (0)

Svar #1
23. september 2008 af mathon

<ABC = 180°-20°+25° = 135°

<CBC1 = 180°-135° = 45°

<C1CB = 90°- 45° = 45°

T = ½hc*c (hvis du kender længden af hc)

ellers

T = (c2/2)*sin(A)*sin(B)/sin(C)

|AC1| = c + |BC1| = 7 + hc

eller

|AC| = b = sin(B)*c/sin(C) = sin(135°)*7/sin(25°) = 11,7121

|AC1| = |AC| *cos(20°) = 11,0058


Skriv et svar til: Haster !

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.