Matematik

skalarpunkter

24. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg skal i denne opgave udregne tre forskellige former for skalarligninger.

Oplysninger: vektor a(-3 over 7), vektor b(6 over 1), vektor c(2 over -3)

1.) vektor a * vektor b

Her får jeg følgende:

(-3*6)+(7*1)=-11

2) vektor b * (vektor c - vektor a)

3) vektor  a * (vektor a + 3 vektor b - vektor c)

1) Er jeg ret sikker på men 2) samt 3), kan jeg ikke helt gennemskue, hvordan jeg beregner.

Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
24. september 2008 af mathon

hvordan regner du
vektor c - vektor a
og
vektor a + 3 vektor b - vektor c ?
 


Brugbart svar (0)

Svar #2
24. september 2008 af mathon

det hedder ikke skalarpunkter = talpunkter?
men
skalarprodukter = talprodukt


Svar #3
24. september 2008 af Kamelkalle (Slettet)

Jeg synes nu, jeg har prøvet, men mine resultater bliver helt forkerte /:

2)

(c-a) = (2-(-3)) over (-3-7) = (6 over -10)

ganget med (6 over 1) =

(6 gange 6) + (1 gange -10) = 26 (skulle give 20)

3)

a+3b = 25 (15 over 10)

a+3b-c = (13 over 13)

a*(a+3b-c) = (-3 * 13) + (7 * 13) = 52 (den skulle vidst være rigtig)


Brugbart svar (0)

Svar #4
24. september 2008 af mathon

2)
(c-a) = (2-(-3)) over (-3-7) = (5 over -10)
ganget med (6 over 1) =

(6 gange 5) + (1 gange -10) = 30-10 = 20
 


Skriv et svar til: skalarpunkter

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.