Matematik

Opg. 5123 i AB2

25. september 2008 af Anything (Slettet)

Jeg har brug for hjælp til denne opgave:

300 m trådhegn skal bruges til at indhegne to områder, et kvadratisk og et cirkulært. Hvor stort er hvert område, hvis det samlede areal skal være største muligt?

Jeg bliver ved med at få resultatet til nul, hvilket jo ikke kan være muligt?

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
25. september 2008 af Isomorphician

Omkreds af kvadrat = 4*sidelængde

Areal af kvadrat = sidelængde2

Omkreds af cirkel = pi*2*r

Areal af cirkel = r2*pi


Svar #2
25. september 2008 af Anything (Slettet)

For at finde arealet skal jeg bruge formlen:
4x + 2*pi*r
ikke sandt?

Skal jeg så starte med at isolere x?


Brugbart svar (0)

Svar #3
25. september 2008 af Isomorphician

Omkreds af kvadrat = 4*sidelænge = 300

sidelængde = 300/4 = 75

Areal af kvadrat = 752 = 5625


Svar #4
25. september 2008 af Anything (Slettet)

Jamen? SÅ let er det vel ikke bare? Er det, dét størst mulige resultat?
Og hvad med cirklen..? Hm..


Brugbart svar (0)

Svar #5
25. september 2008 af Isomorphician

300 = pi*2*r, isoler r og indsæt i formlen for arealet


Svar #6
25. september 2008 af Anything (Slettet)

Nu kan det godt være, at det lyder lidt dumt, men isolere r? Ih!
Har aldrig rigtigt prøvet den slags opgaver før.


Svar #7
25. september 2008 af Anything (Slettet)

Hedder den så r = 300*pi*2?
Hm..


Svar #8
25. september 2008 af Anything (Slettet)

Åh. Jeg sover jo i tiden. Haha.
Selvfølgelig er r isoleret jo:
r = 300 / (pi*2)

Så r = 47,75

Areal af cirkel = r2*pi   <=> 47,752 * pi
Areal = 7161,97 m2

Kan dette passe? Og de disse to udregningen på kvadratet og cirklen det størstmulige resultat? :)


Brugbart svar (0)

Svar #9
25. september 2008 af Isomorphician

Det ser rigtigt ud.


Skriv et svar til: Opg. 5123 i AB2

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.